NEWS The Conference Room is available for bookings.

Хотели, за които дори не подозирате

Нисияма Онсен Кьоункан

Хотелът  „ Нисияма Онсен Кьоункан“ в Хаякава, Япония е най-старият хотел в света. Отваря врати преди повече от 1300 години. Работи без прекъсване от основаването си през 705 година до наши дни. През 2011 година, „ Нисияма Онсен Кьоункан“ е отчетен в книгата на “Гинес” като най-старият хотел. 

 

 

Освен възрастта на хотела, другият интересен факт за него е, че си остава семеен и към този момент над 50 поколения поддържат наследството на Фудживара Махито. Този така интересен хотел разполага с 35 помещения и нощувката започва от 460 долара. 

 

 

Много хора – от самураи до известни личности и политици, са отсядали в хотела заради неговата история и лечебни води.

Коларбин Еколод

Хотел Коларбин Еколод се състои от 12 ловни хижи и се намира в Швеция. Всяка хижа се отоплява с уютен огън и е оборудвана с топли овчи кожи за спане. Тук няма течаща вода, отопление или електричесво.

 

Сгушени сред дърветата, самите хижи много добре се сливат с обстановката в гората, понеже са покрити с мъх и зеленина. По поривите им също растат боровинки и гъби.

 

Една нощ в такава хижа, която дори не разполага с тоалетна е 60 евро. Определено бихме казали, че е място за приключенци.

Manta Underwater

Manta Underwater е плаваща подводна платформа, която включва три нива. Проектирана е от Майкъл Генгберг и

разполага с подводна панорама спалня, която позволява на своите клиенти да се наслаждават на компанията на красиви тропически риби. В допълнение към това има красив хол на морското равнище и просторна тераса на покрива.Магическото място се намира на райския остров Занзибар. Мястото е избрано неслучайно, тъй като Занзибар е известен със своите бели плажове, тюркоазено сини води и зашеметяващ морски свят.

 

Събиращите се стада риби около прозорците на спалнята спират дъха и запленяват сърцето на наблюдателите. Причината за привличането на различните морски обитатели са подводните прожектори, които се включват през нощта. Сред този танц на морски създания, могат да се видят включително октоподи и скатове. В този момент човек се чувства сякаш е част от това магическо морско приключение.

 

Цената за една нощ в подводната стая е над 1800 долара за двама души и над 1000 долара за един човек. Имайте предвид, че хотелът изисква минимум три нощувки, за да е успешна резервацията. 

Хотел Убис

Нямаше как да не включим хотел Убис в тази листа. На пръв поглед изглежда като най-нормален хотел, с просторни стаи и конферентна зала. Но всъщност е много повече от това.

 

Това, което го прави различен е способността му да е независим. С други думи, хотелът няма рецепция, работи на приниципа саморегистрация, което помага и на гостите му да се чувстват независими.

 

Начинът, по който това се случва може да видите, като кликнете тук. Терминалът в началото на хотела ви помага да си изберете стая, регистрирате и получите достъп до избраната стая. Другият начин за настаняване, който редовните гости могат да изберат е чрез лицево разпознаване.

 

Цените за нощувка варират между 40 и 120 лева, в зависимост от стаята.  

 

Хотел Какслаутанен

Какслаутанен хотел е семеен хотел във Финландия. Ще се насладите на пейзаж, който едва ли ще успеете да намерите в други части на света. Можете да изберете да отидете до ресторанта, димната сауна, сувенирния магазин, ски, плуване и т.н.

 

Също така имате възможността да наблюдавате северното сияние над главите си, като сте в уютна и топла атмосфера. Стъклените иглута имат стъклен покрив и стени, за да направят наблюдението на небето и пейзажите възможно най-лесно.

 

Нощувките в тези иглута започват от около 1000 лева на вечер. 

Giraffe Manor

Имението на жирафите в Кения, наречено Giraffe Manor, опрделено предоставя изключително преживяване.

 

Сградата на хотела датира от 1930  и разгръща архитектура, напомняща на ранните дни на европейците в Източна Африка. Собствениците на имението, Джок и Бети винаги са се стремяли да защитят от изчезване жирафите. Този бизнес, изскочил в съзнанието им, позволява на посетителите на хотела да споделят храната си по необичаен начин, с необикновени приятели.

 

Жирафите посещават имението сутрин и вечер, за да поздравят гостите и да подушат няколко закуски, преди да се отправят към убежището си. Хотелът разполага с 10 стаи и цените за нощувка започват от 800 долара. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *