NEWS The Conference Room is available for bookings.

Иновативни хотели: където дизайнът среща опита.

Хотелите вече не са просто място за спане. Днешните пътешественици очакват повече от своите места за настаняване, от авангардни технологии до завладяващи изживявания, които ги свързват с местната култура. За да отговорят на тези развиващи се изисквания, хотелите по света разширяват границите на иновациите, предефинирайки какво означава да останеш в хотел.

Ето пет от най-иновативните хотели, които издигат индустрията на хотелиерството до нови висоти:

The Silo

Кейптаун, Южна Африка

Разположен в сърцето на крайбрежния район на Кейптаун, The Silo е луксозен хотел, който не прилича на нищо, което някога сте виждали. Построен в преустроен силоз за зърно, 28-те стаи и апартаменти на хотела разполагат с прозорци от пода до тавана, които предлагат панорамна гледка към града и пристанището. Но това, което наистина отличава The Silo, е неговата колекция от произведения на изкуството, която включва произведения на съвременни африкански художници като Уилям Кентридж и Нандифа Мнтамбо.

Хотел Henn-na

Токио Япония

В хотел Henn-na в Токио бъдещето е сега. Хотелът се обслужва от роботи – от пиколото във формата на динозавър, което посреща гостите на рецепцията, до роботизираните ръце, които сервират напитки в бара на хотела. Хотелът разполага дори с робот, който може да ескортира гостите до стаите им. Но не се притеснявайте, все още има хора от персонала, които да ви помогнат с всякакви нужди, с които роботите не могат да се справят.Ubis Hotel

Пловдив, България

Нямаше как да не включим хотел Убис и в тази листа. На пръв поглед изглежда като най-нормален хотел, с просторни стаи и конферентна зала. Но всъщност е много повече от това.

Това, което го прави различен е способността му да е независим. С други думи, хотелът няма рецепция, работи на приниципа саморегистрация, което помага и на гостите му да се чувстват независими.

Терминалът за Self Check в началото на хотела ви помага да си изберете стая, регистрирате и получите достъп до избраната стая. Другият начин за настаняване, който редовните гости могат да изберат е чрез лицево разпознаване.

Free Spirit Spheres

остров Ванкувър, Канада

 

Ако търсите наистина уникално хотелско изживяване, не търсете повече от Free Spirit Spheres на остров Ванкувър. Тези сферични къщички на дървета са окачени от горския навес и предлагат спокойно убежище за гостите, които искат да се свържат с природата. Сферите са оборудвани с електричество, отопление и легло, а гостите имат достъп до общи бани на земята.25 hours Hotel Bikini Berlin

Берлин, Германия

25hours Hotel Bikini Berlin е свързан с дизайна. Разположен в бивша офис сграда от 60-те години на миналия век, 149-те стаи на хотела се отличават с еклектичен интериор и закачливи елементи, като хамаци и столове-чанта. Но истинската привлекателност е барът на покрива на хотела, който предлага зашеметяваща гледка към града и Берлинската зоологическа градина.

Хотел Vipp

Копенхаген, Дания

Хотел Vipp в Копенхаген е върховният индустриален шик. Всяка от стаите на хотела е преустроен транспортен контейнер, оборудван с мебели и оборудване, проектирани по поръчка на Vipp. Хотелът разполага и с обща кухня и всекидневна зона, където гостите могат да общуват и да се свързват с други пътници.Това са само няколко примера от многото иновативни хотели, които предефинират хотелското изживяване по света. Независимо дали търсите авангардни технологии, завладяващи изживявания или уникален естетичен дизайн, тези хотели предлагат по нещо за всеки. Така че следващия път, когато планирате пътуване, помислете дали да не излезете от зоната си на комфорт и да резервирате престой в един от тези иновативни хотели.2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *